Save & Sound Protocol (SSP) en Lichaamswerk

De meest ultieme vorm van lichaamswerk – de Kashmirische massage – kan worden gezien als oefenen in nabijheid. Oefenen in nabij zijn is een uiterst kwetsbaar proces en verlangt een goede afstemming tussen ontvanger en gever. Het versterkt het gevoel van veiligheid in nabijheid van anderen.

Toepassing van het Save and Sound Protocol (SSP) is een andere insteek om aan veiligheid te werken. Daarbij gaat het om het herstellen van een primaire functie, namelijk het kunnen verstaan van veilige signalen van anderen door (her)activatie van middenoorspiertjes, zie alhier Save and sound Protocol

Combinatie

Zoals therapie het spelen op verschillende borden tegelijk omvat, zo ook kan het zinvol zijn lichaamswerk en het SSP luisterprogramma te combineren. Lichaamswerk omvat veel oefenmogelijkheden die je in je eigen omgeving kunt doen, al dan niet met anderen. Soms echter is het juist beter om dit in neutrale setting te doen met iemand buiten je eigen sociale – intieme omgeving.

Het combineren van Kashmirische aanraking en Save & Sound luisterprogramma is de laatste stap die je in deze richting kan zetten, de voorbereiding moet dermate zorgvuldig zijn dat er geen enkele kans is op regressie. Er komt veel bij kijken, maar daar help ik je op weg. Vanaf eind 2023 is mijn zeer stille en praktijkruimte – een vereiste – klaar om mensen te ontvangen.

Wil je meer info, lees dan vooral de pagina’s onder het menu-kopje ‘ervaringsleren’, zie homepage

Last Updated on 5 augustus 2023 by Robert Koops